Descrierea proiectului

Prezentare Generală

Deoarece corupția este una dintre cele mai comune probleme cu care societatea moldoveană se confruntă zilnic, există nevoia de instrumente TIC pentru a lua măsuri. Așa a luat naștere proiectul "Educație. Implicare. Încredere. Instrumente Comunitare Împotriva Corupției", implementat de Fundația Academiei de e-Guvernare (Estonia) și Centrul pentru Politici și Reforme (Moldova) cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei. Punctul principal a fost să dezvolte și să proiecteze un site web interactiv pentru a încuraja participarea cetățenilor în lupta împotriva corupției din Moldova.

Abordare

Pentru a da viață ideii și pentru a transforma Moldova într-o societate fără corupție, a fost important să se dezvolte o platformă care să furnizeze informații despre diferitele aspecte ale corupției, să permită utilizatorilor să-și îmbunătățească cunoștințele despre corupție din diferite perspective și să ofere utilizatorilor posibilitatea de a raporta proceduri predispuse la corupție și situații din viața cotidiană. Informațiile transmise sunt colectate, compilate pe o platformă care agregă toate rapoartele în statistici generale. În acest fel, se poate determina cu ușurință numărul de cazuri de corupție și scopurile cele mai comune. Platforma are următoarele aspecte:

  • Dezvoltare avansată Drupal 8 și PHP; 

  • Design intuitiv al interfeței utilizatorului;

  •  Elemente de livrare multilingve; 

  • Aspect responsiv pentru dispozitive mobile; 

  • Caracteristici editabile.

Rezultate

Echipa a livrat un site web interactiv care permite utilizatorilor să raporteze cazuri de corupție scriind texte, încărcând videoclipuri sau fotografii, inclusiv detalii despre unde și când a avut loc actul de corupție, platforma permite utilizatorilor să trimită rapoarte și să rămână anonimi în același timp. În acest fel, am creat o platformă pentru client:

  • unde cetățenii pot sensibiliza în legătură cu diferite aspecte ale corupției; 

  • care permite utilizatorilor să trimită rapoarte anonim; 

  • este posibil să se vadă cazurile raportate, clasificate după tipul cazului raportat; 

  • care ajută cetățenii să recunoască, să evite și să abordeze situațiile de corupție; 

  • unde este posibil să se colecteze date, să se identifice și să se analizeze tendințele de corupție pentru a detecta serviciile publice predispuse la corupție.

Tehnologii

Drupal 8, PHP 7.2, TWIG, HTML, jQuery, CSS 3 (preprocesare SCSS, compilat de GULP)

Tipul de site
Website
CMS
Drupal